Tuotteet

Muut palvelut

AA-luottoluokitus
AA-luottoluokitus
Toimituskulut
AA-luottoluokitus

Suomalainen Matkaopas Rio de Janeiro

Etusivu > Kartat ja matkaoppaat > Matkaoppaat > Brasilia

Suomalainen Matkaopas Rio de  Janeiro
Suomalainen Matkaopas Rio de  Janeiro
Suomalainen Matkaopas Rio de  Janeiro
Valmistaja
Suomalainen Matkaopas
Tuotekoodi
MSM92330
EAN
9789529715688
ISBN
978-952-9715-68-8
Saatavilla
Varastossa
Toimitusaika alk.
1-4 pv
Toimituskulut alk.
18,00 €
sis. ALV 10,00 %
kpl

Rauno Rajala: Rio de Janeiro Suomalainen Matkaopas
(toimittanut Markus Lehtipuu)
978-952-9715-68-8
224 sivua
13 tarkkaa karttaa
Ensimmäinen painos, tammikuu 2019

Tuotekuvaus
Rio de Janeiro on maineeltaan maailman kaunein kaupunki, ja se on täynnä legendoja ja kuuluisia henkilöitä ja vaiheita.

Riossa 23 vuotta asunut Rauno Rajala on koonnut aikamoisen tietopaketin, jonka Suomalainen Matkaopas on editoinut laadukkaaksi kaupunkioppaaksi. Editoija on Markus Lehtipuu.

Kirja kertoo tuttuun tapaan kaupungin taustat, antaa kattavan matkailusanaston ja opastaa pärjäämään kadulla.

Tärkeimmät osuudet ovat
paikallisliikenne kuvaohjeineen
syöminen, edullinen ruokailu ja ravintolalistaukset
nähtävyydet, suunnittelu ja viiden kaupunginosan kartat kohde-esittelyineen
ajanviete – kaikki mahdollisuudet kulttuurista liikuntaan
ostokset, kauppakeskukset ja erikoisliikkeet
retket, mukana maailman ainoa suomalaisuutta edustava suomalaiskylä, Penedo

Historia
2012 – Brasilia Suomalainen Matkaopas
2019 – Rio de Janeiro Suomalainen Matkaopas

Vuoden 2012 Brasilia-oppaalla on tällainen historia: Rauno Rajala (kuvassa) ehdotti ensin Rion kaupunkiopasta, mutta kustantaja ehdotti, että tehdään koko Brasiliasta kirja. Kirjasta tuli kuitenkin Rio-painotteinen, joten sittemmin palattiin alkuperäiseen ajatukseen. Kaupunkioppaalta vaaditaan kuitenkin paljon enemmän kuin maaoppaalta, joten Rio de Janeiron kaupunkiopas on nyt paljon yksityiskohtaisempi ja siten käyttökelpoisempi kuin koko Brasilian oppaan Rio de Janeiron osuus.

Tekijät
Noin puoli vuosisataa elämää nähnyt maailmanmatkaaja ja kirjailija Rauno Rajala päätyi Rio de Janeiroon elettyään aiemmin Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Toistaiseksi puolet elämästään maailmalla viihtynyt suomalainen pienkaupungin kasvatti halusi kokea suuren maailman hulinan. Aiemmin Torontossa ja San Diegossa asunut Riihimäellä suurimman osan opintojansa suorittanut riksulainen ja pääkaupunkiseudullakin asunut suomalainen rantautui Rio de Janeiroon 1995.

Tästä lähtien yrittäjähenkinen Rajala tarjosi palveluitaan Riossa useallakin eri alalla. Nokiankin kanssa menestyksekkäästi yhteistyötä tehnyt ”Suomen riolainen” viihtyi tässä hektisessä ja vilkkaassa suurkaupungissa reilut 23 vuotta. Paluu Rioon on edelleenkin mahdollinen. Koettua ja nähtyä tuli henkilökohtaisesti muun muassa maailman keskipisteenä tapahtuneet suurtapahtumat, karnevaalit, jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut 2014 ja kesäolympialaiset 2016. Matkailtua tuli ristiin rastiin jättivaltiota useaankin otteeseen. Iguassun putouksillakin tuli käytyä kolmesti ja mieli kaipaa sinne yhä uudelleen. Rio de Janeiro on äärettömän upea ja kaunis kaupunki, mutta valitettavasti myös vaarallinen kaupunki. Vaikka suurten maailman tapahtumien aikaan kaupungin turvajärjestelmät ovatkin huomattavasti (armeija ja sotilaat kaduilla) tiukemmat ja paremmat kuin suurimman ajan vuodesta, silti tämä miljoonakaupunki on valitettavan rauhaton ja vaarallinen.

Rauno Rajala jatkaa:
”Elin kuitenkin suhteellisen mukavaa ja hienoa aikaa Riossa vaaratekijöistä huolimatta kauniissa ja turvallisessakin ympäristössä, jossa aseistetut vartijat suojelivat asuinaluettani ympäri vuorokauden. Tämä on ylellisyyttä ja ilman turvamiehiä ryöstöt ja varkaudet kaikkine pahimpine mahdollisuuksineen ovat valitettavasti Rion ja Brasilian arkea. Rion osavaltiossa on edelleen melko turvallisiakin kaupunkeja, joista suosikkeihini kuuluu esim. fantastinen merenrantakaupunki Búzios.

Sain kuitenkin ajatuksen siirtyä elämässä eteenpäin turvallisemmille vesille. Nyt tammikuussa 2019 kirjoittelen ja viimeistelen Rio 2019 kirjaani Albufeirassa, Algarvessa, Portugalissa. Tämän kirjan oli tarkoitus valmistua jo vuonna 2016 ennen Rion olympialaisia, mutta projekti viivästyi. Mahdollisesti vietän loppuelämäni täällä, tai ei sitä koskaan tiedä minne kohtalo vie. Viekö se takaisin kuumaan Rioon vai kenties kylmään Suomeen, tai jonnekin muualle? Kuitenkin, tällä hetkellä aikomus on elää Portugalissa.

Riossa kirjoittamien kirjojeni myötä toimin myös matkaoppaana suomalaisille esitellen tämän upean kaupungin ja osavaltion parhaita ja upeimpia kohteita ”turvallisesti”. Mikäli en ole Riossa jatkossa (siitä ei ole varmuutta), niin aikomukseni on tehdä ja tarjota suomalaisille matka- ja opaspalveluita esimerkiksi Albufeirassa tai missä sitten olenkin. Albufeiraan ja Algarveen olen jo ihastunut tämän pienehkön kaupungin ja alueen tarjoamien upeiden maisemien ja nähtävyyksien sekä ennen kaikkea turvallisuuden ja elämänlaadun sekä puhtaan ilmaston takia. Täällä on hyvä asua. Olen myös avoin tekemään yhteistyötä suomalaisille yrityksille ja suomalaisten kanssa. Itse asiassa koko maailman kanssa. Mikäli tarvitset tai sinulla on tarjota työtä luotettavalle ja ahkeralle suomalaiselle maailmanmatkaajalle, joka puhuu loistavasti englantia, portugalia ja suomea muidenkin kielten ohella. Niin ota rohkeasti yhteyttä minuun. Mikäli etsit tai haluat ostaa tai kenties vuokrata asunnon Algarven alueelta, voit ottaa myös yhteyttä. Tarvitsetko tennisvalmentajaa tai pelikaveria? Teen myös tulkkaus- ja käännöstöitä. Varmin tapa on ottaa yhteyttä sähköpostitse: rauno.rajala@yahoo.com – matkapuhelin/Whatsapp +351 920 021 118 tai mahdollisesti Rion aikainen Whatsapp +55 21 98221 3833 tai +55 21 98971 5505 saattavat myös toimia, tai mahdollisesti meidän oma sivusto: www.LKV-Algarve.com

Kirjassa on mukana ainutlaatuinen Penedon suomalaiskylä, joka sijaitsee Rio de Janeiron osavaltiossa.

Toimitus ja käsikirjoituksen täydennys: Markus Lehtipuu
Taitto: Keijo Erander
Kartat: Timo-Pekka Lehtipuu
Raideliikenteen kartta: Mirkka Vaherkylä
Kannen toteutus: Jorma Koljonen
Kirjapaino: Printall AS, Tallinna, Eesti

tech
tech
Mallibanneri