AA-luottoluokitus
AA-luottoluokitus
Toimituskulut
AA-luottoluokitus
AA-luottoluokitus

Suomalainen Matkaopas Malesia

Etusivu > Kartat ja matkaoppaat > Matkaoppaat > Malesia

Suomalainen Matkaopas Malesia
Suomalainen Matkaopas Malesia
Suomalainen Matkaopas Malesia
Suomalainen Matkaopas Malesia
Valmistaja
Suomalainen Matkaopas
Tuotekoodi
MSM92329
EAN
9789529715589
ISBN
978-952-9715-58-9
Saatavilla
Varastossa
Toimitusaika alk.
1-4 pv
Toimituskulut alk.
15,00 €
sis. ALV 10,00 %
kpl

Lehtipuu Markus: MALESIA SUOMALAINEN MATKAOPAS
978-952-9715-58-9
304 sivua
runsas kuvitus
34 karttaa

Tuotekuvaus
Trooppinen Malesia on Aasian maista monipuolisin: se jakautuu Aasian mantereen ja Borneon saaren alueisiin, ja on hallinnollisesti liittovaltio.
Malesialla on pitkä siirtomaahistoria, eli sillä on vaikutteita portugalilaisten, hollantilaisten ja etenkin brittien perinnöstä. Väestö on monikulttuurinen: malaijit ovat enemmistö, kiinalaiset ovat merkittävä vähemmistö, ja intialaiset tuovat värikkään kulttuurinsa etenkin länsirannikolle. Borneo on kokonaan oma lukunsa, mutta etenkin luontomatkailussa Borneo on maailmanluokkaa.
Kinabalu-vuori Borneon saarella on Malesian korkein.
Tämä kirja on kokonaan uudistettu. Kirjassa on kahdeksan uutta karttaa ja paljon laajennettuja osuuksia. Ensimmäistä kertaa suomen kielellä esitellään matkaopaskirjassa Brunei karttoineen ja hotelliluetteloineen.
Käsikirjaksi Malesia Suomalainen Matkaopas on paras mahdollinen: se on nyt kevyempi ja kapeampi kuin ennen. Se sujahtaa kätevästi käsimatkatavaroihin, ja se tarjoaa oleellisen tiedon. Kirjasta on poistettu matkan suunnitteluun liittyvät osiot, antaen enemän tilaa opastukselle ja kartoille, joita tarvitaan perillä.
Kirjan tekijä on hankkinut noin sata saapumisleimaa Malesiasta 26 vuoden aikana.

Historia
1993 – 1. painos
2005 – Malesia Singapore Bali Suomalainen Matkaopas
2013 – 3. painos

Markus Lehtipuu tutustui Malesiaan ensimmäistä kertaa 1986. Siihen aikaan Malesia oli elimellinen osa Kaakkois-Aasian kiertomatkailua, edelleen Englannin siirtomaavallan kulttuuriperintöä heijastava maa. Siitä Malesia on rajusti muuttunut, etsiessään yhtäältä modernin maailman ihanteita ja toisaalta rakentaessaan itsenäisen valtion identiteettiä.

Vuoden 1993 ensimmäinen painos oli reissuopas Malesian niemimaalle ja lähinnä Sarawakiin, jonne asti tekijä ulotti matkansa. Sabah jäi näkemättä. Kirjaa myytiin kahdeksan vuotta. Samana aikana Suomalainen Matkaopas painatti kirjat Singaporessa, jonne tekijä meni aina Malesian kautta.

Näin Malesia pysyi tuttuna vuodesta toiseen, kunnes tuli aika uudistaa Malesia-tietokanta. Se yhdistettiin Singaporen ja Balin kanssa paksuksi eepokseksi, jota vaivasi pettymys Malesian kehitykseen. Sabah kartoitettiin nyt perusteellisesti. Kirja myytiin loppuun viidessä vuodessa.

Nykyinen kirja tutkittiin vuoden 2012 aikana, ja kirja tuli ulos 2013. Nyt Malesia oli jälleen muuttunut, edukseen. Kirjaa laajennettiin Sabahin suunnalla ja erityisesti Brunein osalta. Kirjasta otettiin suurehko painos, ja se on nyt myynnissä kevyenä reissuoppaana jokaiselle matkalle.

Tekijät
Markus Lehtipuu on kirjan kirjoittaja.
Taitto: Keijo Erander.
Kartat: Timo-Pekka Lehtipuu.
Kannen toteutus: Jorma Koljonen.
Kirjapaino: Otavan kirjapaino, Keuruu

tech
tech
Mallibanneri