Savotta jääkäririnkka

Etusivu > Laukut, reput, kassit > Rinkat unisex > Yli 51L, useita merkkejä

Savotta jääkäririnkka
Savotta jääkäririnkka
Savotta jääkäririnkka
Tuotemerkki
Valmistaja
Savotta
Tuotekoodi
MSV41946
Toimitusaika alk.
1-14 pv
Toimituskulut
+44,00 €

Katso lisävarusteiden tarkemmat tiedot tuotekortista jonka löydät samasta kategoriasta.

+44,00 €
+19,50 €
+19,50 €
+34,00 €
+34,00 €
+26,90 €
+26,90 €
549,00 €
sis. ALV 24,00 %
norm.
599,00 €
kpl

Huom! Saatavilla taas syksyllä 2017

Jääkäri-rinkka on parannettu malli alkujaan Suomen Puolustusvoimille suunnitellusta Modulaari-LJK (laskuvarjojääkäri) rinkasta. Rinkan suunnittelussa on kuunneltu aitoja käyttäjäkokemuksia ja lukuisista ideoista on parhaat palat ommeltu Jääkäriksi. Jääkäri on enemmän kuin normaali rinkka. Jääkärin lukuisat yksityiskohdat ja kattava ”molle” kujasto tekee rinkasta todella modulaarisen ja monipuolisen työvälineen. Kapean muotonsa ansiosta rinkka sopii erinomaisesti hiihtämiseen ja vaeltamiseen vaikeassa maastossa, jossa käsiä pitää pystyä käyttämään vapaasti. Vahvan alumiinirunkonsa ansiosta Jääkäri-rinkka on todella tukeva kantaa. Tukirunko pitää Jääkärin hyvässä ryhdissä ja jakaa taakan anatomisesti lantiolle siten, että selkä ja hartiat eivät rasitu liikaa suurestakaan kuormasta. Reppupussin kompressiohihnoilla myös vajaan pakkauksen saa kiristettyä napakaksi ja hölskymättömäksi.

Reppupussin lokerointi

Jääkäri-rinkan reppupussi (mitat noin 79 x 38 x 23 cm) on suunniteltu kapeaksi, mutta silti riittävän tilavaksi, jotta sinne mahtuu tarvittavat välineet pidemmällekin vaellukselle. Reppupussin suuaukko suljetaan kiristysnarulla ja suuaukon tiiviys varmistetaan ylipakkaamisenkin mahdollistavalla vedenpitävällä suojakauluksella. Suuaukossa on myös pikalukollinen kompressiohihna, jolla ylipakatun rinkan saa sidottua tiukasti, ettei mikään pääse hölskymään tai putoamaan. Suuaukko peitetään repun pään myötäisellä läpällä, joka suljetaan hihnoin. Läppä on kiinnitetty molemmilta puolilta säädettävillä hihnoilla. Tämä ”kelluva” läppä mahdollistaa helpon ylipakkaamisen ja ylipakatun kuorman suojaamisen. Hihnojen reilu pituus antaa läpän alle tarvittaessa reippaasti tilaa lisävarusteille, kuten makuupussille. Läpän sisäpuolella on myös vetoketjulla suljettava erittäin tilava arvotavaratasku (mitat noin 35 x 40 cm).

Reppupussin sisällä on sulkuhuppu, jolla reppupussin saa jaettua kahtia ylä- ja alaosaan. Yläosassa reppupussin sisällä on tarralla suljettava verkkotasku ( mitat n. 28cm x 35cm ) juomarakolle tai erillään pidettäville tarvikkeille. Tähän taskuun mahtuu heittämällä tämän päivän 13,3” läppäri, tai sitä pienemmät padit ja läpyttimet. Ylhäällä reppupussin molemmilla sivuilla on suojatut ulostuloaukot juomarakon letkulle, tai vaikkapa piuhalle tai antennille.

Reppupussin alaosan sisältöön pääsee nopeasti käsiksi vetoketjullisen läpän kautta (läpän mitat 34cm x 34cm). Vetoketjussa on kaksi vedintä, joten läpän voi avata haluamastaan kohdasta. Reppupussin alaosassa on selkämyksessä pikalukolliset säädettävät kuminauhat (2kpl) tavaran sidontaan. Alaosan läpässä on myös neljä verkkotaskua (13cm x 13cm) irtoesineiden ja arvotavaran säilytykseen.

Rinkan kyljistä löytyvillä neljällä kiristyshihnalla reppupussin voi kiristää tiiviiksi myös vajaalla pakkauksella. Kiristyshihnat on varustettu pikalukoilla ja ne ovat irrotettavat, sekä vapaasti säädettävät lyhentäjäsolkien avulla. Kiristyshihnoille on rinkan kupeessa molemmilla puolilla parilliset kiinnityslenkit viidellä eri korkeudella. Rinkassa on siis sivukiristyshihnoille 20 kiinnityspistettä.

Sivuilla alhaalla on avoimet kuminauhakiristeiset taskut, joihin voi laittaa pientarvikkeita, tai vaihtoehtoisesti pitkän työkalun pään tai juomapullon, jonka kaulan saa sidottua sivukiristyshihnalla jämäkästi paikoilleen. Näiden taskujen pohjissa on myös metallirenkaat veden poistamiseksi taskusta.

PALS nauhakujasto

Jääkäri ei olisi jääkäri ilman PALS nauhakujaston, tai tuttavallisemmin ”MOLLE:n”, tuomaa modulaarisuutta.

PALS / MOLLE on kiinnitysjärjestelmä, joka on armeijakäytössä lähes jokaisessa maassa. Tämä kiinnitysjärjestelmä on luotu tarpeeseen, jossa vaaditaan ehdotonta modulaarisuutta ja kestävyyttä.

Suomalaiseen suuhun hyvin taipuva MOLLE on lyhenne sanoista: Modular Lightweight Load-carrying Equipment. PALS taas tulee sanoista: Pouch Attachment Ladder System.

Tätä tekniikkaa soveltamalla Jääkäri- rinkasta on luotu huippu modulaarinen kokonaisuus. Mollea löytyy Jääkärin edestä, sivuilta, läpästä ja jopa pohjasta. Mollen avulla voit kiinnittää minkä tahansa PALS yhteensopivan taskun lähes mihin kohtaan Jääkäriä haluat. Sopivien taskujen avulla Jääkäri-rinkka voidaan vapaasti laajentaa monitoimiseksi kantovälineeksi, jonka ominaisuudet riittävät huippu ammattilaistenkin tarpeisiin.

Modulaarisen kiinnitysmahdollisuuden lisäksi mollekujasto vahvistaa ja tukevoittaa reppua. Yksi Jääkäri- rinkan molle lenkki kestää yli 100kg vetoa.

Muut kiinnityspisteet

Pitkät kiinnityshihnat juoksevat yläläpän yli ja etupuolelta alas rinkan puoliväliin saakka. Vastaavasti rinkan alhaalta nousevat runkoon kiinnitetyt hihnat ylöspäin. Tarvittaessa 25mm hihna sukeltaa hienosti mollekujastoa pitkin ja voidaan nostaa pinnalle mistä kohdasta halutaan. Tämä mahdollistaa tavaran sidonnan tukevasti repun etupuolelle ilman ylimääräisiä irtohihnoja. Repun pohjassa on kaksi riviä mollea, joiden kautta hihnat voi juoksuttaa. Tämä mahdollistaa varusteiden sitomisen myös repun pohjaan. Pohjaan kiinnitettynä sopii kannettavaksi erinomaisesti esim. rullatut makuualustat.

Jääkärin naamapuolelta keskeltä , sekä pussin alareunasta löytyy kiinnityslenkit (2+2 kpl) irtotavaran kuljetukseen.

Reppupussin sivukiristyshihnojen taakse on myös mahdollista kiristää kannettavaa tavaraa, joka ei muuten reppuun mahtuisi. Kiristyshihnat on mitoitettu riittävän pitkiksi siten, että ne ylettyvät tarvittaessa repun yli vastakkaiseen kiinnitykseen asti.

Kanto

Jääkäri-rinkan kantojärjestelmä on sama kuin Modulaari LJK rinkassa. Tämä Suomen puolustusvoimien käyttämä ja testaama kantojärjestelmä on suunniteltu erittäin vaativiin oloihin. DUR-alumiinirunko, sekä huippuergonominen liivikanto ja -lantiokanto muodostavat kokonaisuuden, joka on sekä kestoltaan, että käyttömukavuudeltaan maailman huippua. Rinkassa ei ole yläkaarta, mikä mahdollistaa rinkan kanssa liikkumisen ahtaissakin paikoissa.

Liivi- ja lantiokannon korkeuden ja kireyden säätö on portaaton, joten rinkka on täysin säädettävissä kantajan anatomian ja mittasuhteiden mukaiseksi. Lisäksi liivikannossa on mahdollisuus säätää hartiaviilekkeiden leveyttä, jonka ansiosta rinkka soveltuu erittäin kattavasti eri ihmistyypeille.

Leveät olkaviilekkeet ja lantiovyö tukevat ja jakavat taakan tasaisesti. Ristiselän pehmustetyyny istuu selkää vasten kuin valettu ja lantiovyön vahva metallisolki pitää vyön jämäkästi kiinni, mutta on myös nopeasti avattavissa. Olkaviilekkeiden säädöt hoidetaan tikapuusoljilla, jotka on valmistettu Delrin-erikoismuoviseoksesta. Soljet kestävät erinomaisesti rasitusta, iskua ja jopa pakkasta. Olkaviilekkeissä on myös erillinen säätö rinkan rungon etäisyydelle. Tätä säätöä käytetään maaston mukaan ja/tai kun halutaan siirtää taakkaa enemmän lantiolle ja lepuuttaa olkapäitä.

Viilekkeiden rintaremmi pitää olkaviilekkeet tukevasti paikoillaan ja tasaa omalta osaltaan taakkaa. Luonnollisesti rintaremmin pituutta ja korkeutta voi säätää.

Lisänä olkaviilekkeissä on kiinnitysrenkaat pientarvikkeille.

Rinkan niskassa on runkoon kiinnitetty kantokahva, josta rinkan liikuttelu on helppoa silloin kun rinkka ei ole selässä.

Tekniset tiedot
Ulkomitat: korkeus 79 cm, leveys 38 cm, syvyys 23 cm.
Reppupussin tilavuus reppu suljettuna: noin 70 l.
Repun ylipakkaustilavuus suojapussin avulla: n. + 10 l.
Läpän arvotavarataskun tilavuus: n. 5l.
Paino: noin 3,8 kg.
Materiaalit: 1000D Cordura, Delrin-erikoismuovisoljet ja 8 mm spiraalivetoketjut.
Runko: DUR alumiini.
Väri: oliivin vihreä.

tech
Toimituskulut
tech
Mallibanneri