Michelin ravintola- ja hotelliopas 2017 Euroopan kaupungit

Etusivu > LÖYTÖNURKKA

Michelin ravintola- ja hotelliopas 2017 Euroopan kaupungit
Tuotemerkki
Valmistaja
Michelin
EAN
9782067214750
ISBN
978-2-06-721475-0
Saatavilla
Varastossa
Toimitusaika alk.
1-4 pv
Toimituskulut alk.
10,00 €
sis. ALV 10,00 %
norm.
31,90 €
kpl
Rengasvalmistaja Michelin julkaisi ensimmäisen oppaan jo vuonna 1900. Sitä jaettiin ilmaiseksi kaikille, jotka ostivat tuohon aikaan auton. Koko Ranskassa oli silloin noin 3 000 autoa, ja niistä 95 prosenttia oli Pariisissa. Oppaan tarkoituksena oli saada kansa matkustamaan autoillaan ympäri maata, jotta 
1. renkaat kuluisivat ja autoilijat joutuisivat ostamaan uudet! 
2. kasvattaa kiinnostusta autoihin, jotta useammat ostaisivat auton (ja tarvitsisivat siihen renkaat) 
 
Ensimmäiset oppaat sisälsivät hyödyllistä tietoa siitä, missä auton voi tankata (huoltoasemia ei tuolloin ollut kovin tiheässä!), miten rengas tai ajovalo vaihdetaan sekä missä voi syödä hyvin ja yöpyä. 
 
Oppaan oli siis tarkoitus (kuten yhä edelleen) tehdä matkailusta helpompaa – tämä tavoite ilmenee nykyisinkin Michelinin mottona: ”viitoittaa tietä”. 
 
Ravintoloiden tähtiluokitus aloitettiin 1930-luvulla. 
 
Tavoitellut tähdet 
Michelin-oppaassa tähtiluokitus koskee vain ruuan laatua ja hienostuneisuutta. Palvelun ja ravintolan viihtyisyyden arvostelu tapahtuu symbolilla, jossa esiintyy 1 – 5 ristikkäistä ruokailuvälinettä. Hotellit arvostellaan samalla periaatteella käyttäen eri kokoisia talosymboleja. Sekä ruokailuvälinesymbolit että talosymbolit voivat esiintyä myös punaisina – se tarkoittaa, että kyseinen kohde on tunnelmaltaan poikkeuksellisen viihtyisä. 
 
- kolme tähteä tarkoittaa, että ravintola on itsessään ”matkan arvoinen” 
- kaksi tähteä tarkoittaa, että ravintolan takia kannattaa ”tehdä kiertomatka” 
- yksi tähti tarkoittaa, että ravintola on ”kategoriassaan poikkeuksellisen hyvä” 
 
Miten arvostelu tapahtuu? 
Tähdet kertovat ainoastaan ravintolassa tarjottavasta ruuasta. Sen arvostelussa on perustana viisi kriteeriä: 
1. raaka-aineiden laatu 
2. ”käsityö” – eli valmistustapa ja makujen yhteensopivuus 
3. ”persoonallisuus” – eli miten kokki onnistuu tuomaan esiin jotain ainutlaatuista 
4. rahanarvoisuus 
5. laadun pysyvyys – ruokailuelämyksen on oltava yhtä vakuuttava riippumatta siitä, koska se tapahtuu 
 
Keitä ravintolatarkastajat ovat ja miten sellaiseksi tullaan? 
Michelinin ravintolatarkastajilla on yleensä perusteellinen hotelli- ja/tai ravintola-alan koulutus sekä useamman vuoden käytännön kokemus johtotason tehtävistä alalla. Tultuaan Michelinille he käyvät läpi kuuden kuukauden mittaisen sisäisen koulutuksen, jonka aikana perehdytään arvosteluiden kriteereihin ja niiden soveltamiseen käytännössä yhtenäisellä tavalla. Arvostelun tulee tapahtua kriteerien perusteella niin puolueettomasti, että sen tulos on sama riippumatta siitä kuka tarkastajista sen tekee. Ennen kuin uusi tarkastaja voi tehdä tarkastuskäyntejä yksin, hän kulkee kokeneen tarkastajan mukana usean kuukauden ajan juuri arvosteluiden yhtenäisyyden varmistamiseksi. 
 
Michelin-oppaan tarkastajat esiintyvät anonyymisti. Siten varmistetaan, että ravintolat eivät anna heille erityiskohtelua, vaan he saavat saman palvelun kuin mikä tahansa satunnainen ruokavieras. Anonymiteetin ja puolueettomuuden kunnioittaminen on tärkeää, sillä siitä riippuu Michelin-oppaiden maine. 
 
Michelin-opas vaiko Guide Michelin? 
Kumpikin on oikein! Guide Michelin on oppaan alkuperäinen, ranskankielinen nimi, johon liitetään sen kaupungin, alueen tai maan nimi, jota opas käsittelee. Sen jälkeen ilmoitetaan vuosi – opas ilmestyy päivitettynä joka vuosi. Pohjoismaiset pääkaupungit sisältyvät oppaaseen, jonka nimi on Guide Michelin Main Cities of Europe. Myös kokonaisen maan kattavia oppaita on – esim Guide Michelin France – sekä yksittäisen kaupungin kattavia, kuten Guide Michelin London. Vuonna 2006 ilmestyi ensimmäinen Euroopan ulkopuolinen opas, Guide Michelin New York City 2006. Sittemmin mukaan ovat tulleet esimerkiksi San Francisco ja Tokio. Michelin julkaisee myös Vihreitä oppaita (Michelin Green Guide) maittain, alueittain tai kaupungeittain. Nämä ovat kulttuurisia turistioppaita. 
 
Michelin-opas sisältää valikoiman tarkastettuja hotelleita ja ravintoloita eri hinta- ja tasoluokissa. Jotkut ravintolat saavat nimensä viereen symbolin nimeltä ”Bib Gourmand”, joka kertoo ravintolan olevan hyvätasoinen ja tarjoavan huolella valmistettua ruokaa kohtuulliseen hintaan. Esimerkiksi Ranskassa voi kaikissa Bib Gourmand ravintoloissa nauttia kolmen ruokalajin illallisen alle 35 euron hintaan. Guide Michelin New York City puolestaan sisältää kategorian, jonka ravintoloissa voi syödä illallisen alle 25 dollarin hintaan. Michelin-opas on mainio apuväline sille, joka haluaa uuteen kaupunkiin tullessaan löytää mieleisensä ravintolan ja välttää ”turistirysät”. 
Enjoy the best of hotels and restaurants in Europe, with MICHELIN Main cities of Europe ! This year, over 3000 hotels and restaurants have been selected for the constant quality of their services. MICHELIN Guide Europe caters for individual tastes and budgets: from Bib Gourmand for an affordable and enjoyable meal and starred restaurants for special occasions in 44 cities across 20 different countries...You can also choose a hotel in all confidence from cosy guesthouses to luxury hotels. The MICHELIN red Guide to Europe will open your appetite with its short and inviting description for each venue illustrated with colour photographs. To add to your Michelin experience, you will also find a lively introduction to big cities and information on tourist sights and attractions.
tech
tech
Mallibanneri